Email

info@muayboran.nl

Openingstijden

Maandag t/m Zaterdag

Muay Thai is een van’s werelds populairste vechtsporten. Deze krijgskunst, oorspronkelijk afkomstig uit Thailand, wordt nu beschouwd als een mainstream sport.

Muay Thai: Oorsprong en geschiedenis

Muay Thai is de Thaise krijgskunst met stoten, trappen, knieën, elleboogaanvallen en clinchen. Muay Thai Boran zou zijn ontstaan in de 16e eeuw en werd gebruikt om geschillen te beslechten en dorpen te beschermen. Na verloop van tijd werd Muay Thai een vorm van gezondheidsbeoefening en werd het gebruikt als een manier om discipline en kracht op te bouwen bij Thaise strijdkrachten.

Muay Thai kan worden beoefend door mensen van alle leeftijden en achtergronden. Het is vooral populair in Thailand, met vele verschillende Muay Thai stadions in het land en waarvan de gevechten vaak op TV worden uitgezonden.

Muay Thai, muay boran, thailand thaiboksen, thaiboksen, kickboksen

Trainen in Thailand

Muay Thai is een harde en veeleisende sport. De kunst is een van de oudste vechtsporten ter wereld en wordt beschouwd als de nationale sport van Thailand.

Als je geïnteresseerd bent om te trainen in Muay Thai, zijn er een paar dingen die je moet weten. Muay Thai is in de eerste plaats een full-contactsport en niet geschikt voor mensen die blessures hebben of andere ernstige klachten hebben. Muay Thai is een fysiek en mentaal uitdagende sport. Het belangrijk om een goede coach te vinden als je wilt trainen. Deze kan je helpen je vaardigheden te ontwikkelen en je doelen te bereiken.

Er zijn veel goede sportscholen in Thailand en Nederland. Je zult er vast een kunnen vinden die past bij je behoeften en interesses. Doe goed vooronderzoek. Als je eenmaal een sportschool hebt gevonden waar je geïnteresseerd bent om te trainen, bezoek dan zeker hun faciliteiten en bekijk ze. Let erop dat de sportschool schoon en goed onderhouden is en dat de coaches gemotiveerd en ervaren zijn in het trainen van buitenlandse studenten. De meeste sportscholen in Thailand zijn erg toegankelijk voor toeristen. Let op dat je als beginner in Nederland een toegankelijke sportschool uitkiest.

Muay Thai, mauy thai thailand

Muay Thai: The Basics

Muay Thai staat bekend als de Kunst van de Acht Ledematen. De sport kan in principe door iedereen worden beoefend, ongeacht grootte of kracht. Het is een effectieve manier om je lichaam te versterken en je cardio te verbeteren.

Daarnaast wordt Muay Thai gebruikt als een vorm van fysieke en mentale training. Je leert effectieve zelfverdediging en daarnaast is het een manier om stress te verminderen en je concentratie te verbeteren.

Muay Thai: Trainingsmethoden

Als het gaat om trainingsmethoden, zijn er verschillende manieren. Trainingen gebeuren met beschermingsmateriaal, een compleet arsenaal bestaat uit bandages, bokshandschoenen, scheenbeschermers, tok en bit. De meest gebruikelijke aanpak is om samen met een verschillende trainingspartners te trainen. Solo trainen kan echter net zo effectief zijn, zoals op een bokszak.
Een andere veelgebruikte aanpak is om met een trainer op pads te trainen. Pads geven een gevoel van realisme en kunnen helpen om je techniek, snelheid en kracht te verbeteren.

Naast techniek training, is er ook nog de dans en andere rituelen. Deze worden vaak vanwege gebrek aan interesse en het mystieke aspect minder vaak gegeven in Nederland.

muay boran

Muay Thai: Professionele competitie

Muay Thai is een full-contactsport. Het kan worden beoefend voor zelfverdediging, fitness en competitie. De wedstrijden vinden plaats in een boksring op basis van 5 ronden van 3 minuten. De wedstrijd kan worden beslist via een knock-out, dat is wanneer de tegenstander niet meer in staat is om door te vechten, of via een tussentijdse interventie van de scheidsrechter. Indien er na 5 ronden nog geen winnaar bekend is, dan beslist de jury.

Om Muay Thai te trainen hoef je niet perse wedstrijden te doen. Je kunt de sport ook beoefenen ter zelfverdediging of voor je gezondheid.

Muay Thai of Kickboksen

Muay Thai is in Nederland minder bekend onder deze naam. Meestal worden de lessen gegeven onder de naam kickboksen, omdat dit in Nederland een meer populaire sport is. Hoewel de naam niet wordt gebruikt, zijn veel technieken afkomstig uit het Thaiboksen. De wedstrijdregels kunnen echter onderling wel verschillen. Zo is clinchen bij het kickboksen niet toegestaan.

Tegenwoordig is het voor iedereen mogelijk om de basisbeginselen van de sport te leren en te beginnen met trainen om fitter en gezonder te worden.

muay boran, Muay Thai

Waar kan ik trainen?

Er zijn veel verschillende stijlen, elk met zijn eigen voordelen. Als je meer wilt weten over de sport, of wilt beginnen met trainen voor je gezondheid of om vechter te worden, zijn er een paar dingen die je moet weten.
Start met het vinden van de juiste sportschool: de één focust op wedstrijden, de ander niet. Dit heeft niets te maken met de kwaliteit die ze leveren, maar wat zij zelf belangrijk vinden om te onderwijzen. Er zijn veel verschillende sportscholen, dus het is belangrijk om onderzoek te doen en er een te vinden die bij je past.
Tot slot, wees geduldig. Het kan even duren om de basisbeginselen van de sport onder de knie te krijgen en je vaardigheden te ontwikkelen.

Wil je meer weten over Muay Thai, Kickboksen en Muay Boran lessen, kijk dan verder op de onderstaande pagina’s.

Rotterdam: Pendekar
Den Bosch: Chi Academy

Recommended Articles