Email

info@muayboran.nl

Openingstijden

Maandag t/m ZaterdagOnderdelen binnen Pahuyuth
Pahuyuth, bevat training in staand, geknield en grondvechten, tevens worpen en takedowns, vallen, rollen en opstaan, vangen, breken, trekken en duwen, drukpunten en het oefenen tegen één of meerdere tegenstanders.

Muay Boran technieken, Muay Thai technieken, Grondvechten, Klemmen

Samengevat bevat Pahuyuth de volgende elementen:
1. Praktijk tegen één of meerdere tegenstanders, uiterst effectief.

2. Thaise cultuur en tradities, veelal met een Boeddhistische inslag in het teken van respect.
Voorbeelden zijn “Wai Kru” (respect voor de leraar), “Ram Muay” (spirituele dans – nog steeds te zien bij de Thaiboks wedstrijden), Acceptatie, Leerling, Vechter en Leraar, Leraarsdag, Reinigingsrituelen en amuletten via de tempel.

3. Mentale training met meditatie en mantra’s.

4. Lichamelijk training, bestaande uit kracht en conditietraining.

5. Wapentraining, waarbij ook wapens uit Thailand ter hand zullen worden genomen. Wapens die vaak heden ten dagen nog in de Thaise cultuur gebruikt worden.

6.Het ‘sparren’ en trainen met partners, zijn onderdelen die nodig zijn om de belangrijke vechtkwaliteiten aan te leren. Vechten in de ring, zal de beoefenaar leren om te gaan, met zijn ego, angsten, en razernij (boosheid).

Tijdens onze lessen komen alle bovenstaande onderdelen terug in de trainingen. Uiteraard is er een persoonlijk ontwikkelingsverloop en zullen trainingen aan de graduatie (niveau) van de studenten worden aangepast. Vooropgesteld van alle trainingen staan respect, effectiviteit en veiligheid.

Examens (Khan’s)
Hoewel er in vroegere tijden geen examens waren (een bevestiging van de leraar had veel meer waarde), bestaan er tegenwoordig ook graduaties binnen Muay Boran. Deze worden Khan’s genoemd en worden door zowel op locatie Rotterdam als locatie Den Bosch afgenomen. De registratie verloopt via de Thaise federatie (Kru Muay Thai Assocation).

De Khan’s geven een algemeen niveau van een bepaalde basiskennis, de Kru zorgt voor de echte aanvullende kennis. Khan examens zijn geen doel op zich en daarom ondergeschikt aan lessen & technieken.
Voor een niveau bij onze stijl, trainen wij gemiddeld 1 jaar (min. 3x/week) om meer dan alle technieken en bewegingen te doorgronden, te perfectioneren en in te slijten.

Bekijk onze locaties.