Email

info@muayboran.nl

Openingstijden

Maandag t/m ZaterdagWat is Pahuyuth?
De Thaise vechtkunsten bestaan uit Muay Thai, Muay Boran en Krabi Krabong, kortom Pahuyuth. Lees verder over de filosofie.

Krabi Krabong verwijst naar de gewapende vechtkunst (slag/steekwapens), omvat oa vechten met & ongewapend tegen mes. De Thaise krijgers en beschermers (bodyguards) werden hierin vroeger getraind. Muay Boran daarentegen is de ongewapende vechtkunst waaruit alle technieken uit de Krabi Krabong werd gedestilleerd. Onze ledematen fungeren hierbij als de wapens. Het Muay Thai, beter bekend als Thaiboksen en in Nederland gewoonweg Kickboksen (dat weer een gestripte variant is van het Thaiboksen), wordt nog steeds als sport beoefend op volle snelheid en kracht en staat bekend als een van de meest verwoestende staande sporten ter wereld.

Filosofie Pahuyuth
Onze lessen van Pahuyuth staan onder leiding van de meester in Pahuyuth, Kru Roy Portier en diens assistenten (Kru betekent meester in het Thais).

Binnen Pahayuth is het vechten niet primair. Dit lijkt tegenstrijdig, zeker omdat Pendekar Rotterdam circa 80 profvechters heeft begeleidt naar diverse titeloverwinningen en met hun vechters over de hele wereld hebben gevochten tegen verschillende scholen en stijlen.

filosofie, muay boran, persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling
Het beoefenen van Pahuyuth, ‘Thaise Vechtkunsten’, heeft vooral betrekking op de ‘eigen persoonlijkheid’.
Naast het continu bijschaven van aangeleerde technieken en deze te perfectioneren, is het belangrijk om de mentale houding te verbeteren.
Dit is nodig is om Pahuyuth, maar ook jezelf, te kunnen doorgronden.

Effectiviteit
Kru Portier is meester in de Pahuyuth, Muay Thai, Muay Boran en Krabi Krabong (gewapend vechten) en is een groot voorstander van effectiviteit. Immers, bij het niet doeltreffend beoefenen van de technieken en situaties, zijn we bezig met bewegingen die lijken op Pahuyuth, maar het absoluut niet zijn. Ze voldoen niet aan de basis, waarmee men zich uit een gevaarlijke situatie kan redden.

Onderdelen binnen Pahuyuth
Pahuyuth, bevat staand, geknield en grondvechten, tevens worpen en takedowns, vallen, rollen en opstaan, vangen, breken, trekken en duwen, drukpunten en het oefenen tegen één of meerdere tegenstanders.

Meer info over onderdelen binnen Pahuyuth.