Email

info@muayboran.nl

Openingstijden

Maandag t/m Zaterdag


Dit is de algemene website over Muay Boran met informatie over onze filosofie en lessen in regio Rotterdam en ‘s-Hertogenbosch.

Effectief
Muay Boran verwijst naar de traditionele Thaise vechtkunst. Hoewel traditioneel, zijn de diverse verdedigings – en aanvalstechnieken uiterst effectief en in elke situatie toepasbaar. Niet voor niets zijn talloze verwoestende technieken uit de Thaise krijgskunst verwerkt in diverse moderne combat fighting stijlen en sporten.

muay boran, muay boran Rotterdam

Oud Vechten
Muay Boran, is de verzamelnaam van de verschillende authentieke Thaise Vechtstijlen waaruit Muay Thai, het Thai Boksen, is ontstaan. Muay Boran betekent letterlijk Oud Vechten, dat betrekking heeft op de gevaarlijke technieken die de Thaise strijders moesten gebruiken, mochten zij hun wapens verliezen.

Authentieke Muay Boran, Pahuyuth, kent nauwelijks wedstrijden, omdat het gewoonweg te gevaarlijk is als de technieken op elkaar worden toegepast.
Muay Thai, het Thai Boksen is feitelijk een gestripte versie van het Muay Boran, namelijk de wedstrijdvariant. In oude tijden konden krijgers zo met elkaar trainen, conditie en scherpte te behouden, zonder elkaar kapot te maken.

muay boran

Mae Mai – Basistechnieken
Muay Boran heeft vooral na de diverse Thaise films onder het grote publiek meer bekendheid gekregen. In een van de films worden expliciet “Mae Mai” technieken getoond. Tijdens de lessen worden studenten de basisbeginselen uitgelegd en opvolgend eerst ingeleid in deze basistechnieken om zich hierin te bekwamen.

Overzicht van 15 Mae Mai technieken:

Muay Boran Fighting is een “Real Fighting” stijl en omvat gewapend, ongewapend vechten (zowel staand als grond), de ring sport en haar cultuur & respect, dans (Wai Kru en Ram Muay).

Lees meer over onze filosofie >>